Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége

 

Mottó: „A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít” Ernest Hemingway

Kerekasztal neve Sport És Szabadidő
Szervezet neve Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége
Képviselő neve Ujhidy Tibor
Képviselő telefonszáma 30/779-7592
Képviselő e-mail címe info@kecsosz.hu
Szervezet vezetője Ujhidy Tibor
Szervezet székhelye 6000 Kecskemét, Szüret utca 7.
Szervezet levelezési címe 6000 Kecskemét, Szüret utca 7.
Szervezet  telefonszáma 30/779-7592
Szervezet e-mail címe  info@kecsosz.hu
Szervezet  weboldala https://www.kecsosz.hu/
Szervezet  facebook címe https://www.facebook.com/pages/Kecskem%C3%A9ti-Sportegyes%C3%BCletek-Sz%C3%B6vets%C3%A9ge/430043260438764
Szervezet története 1992. évben alakult a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége. Az érdekképviseleti szervezetnek jelenleg 15 tagszervezete van, s benne nagyobb és jónéhány szabadidő sportklub képviselteti magát. 16 évigállandó meghívottja Kecskemét Város Közgyűlése Ifjúsági és Sportbizottságának.
Szervezet célja  A testnevelés és sport, valamint az egészséges életmód népszerűsítése. különféle kiadványokon keresztül Kecskemétnek, a város sportjának, sporttársadalmának elismertetése, népszerűsítése. A Szövetség legfontosabb feladatai a célok megvalósítsa érdekében:
  A sportszervezetek finanszírozásával és gazdálkodásával, valamint a sport irányításával, szervezésével összefüggő általános jellegű kérdések feltárása és elemzése.
  A feltárt problémák megoldására az illetékes szervek felé javaslatok kidolgozása és megoldásuk kezdeményezése.
  A sportmozgalom és a sportszervezetek tevékenységét érintő határozatok véleményezése és egységes álláspont kidolgozása, eljárni annak érdekében, hogy a döntést hozók a véleményt figyelembe vegyék.
  Tanfolyamok, előadások, szakmai összejövetelek szervezése.
  Az egyesületi vezetők érdekvédelmének segítése. Stb.
Tevékenysége: A szövetség jónéhány elemzést, szakmai anyagot tett már le a bizottságok asztalára, melyek nagyban segítették a városi sportirányításának munkáját, a város sportjának szakmai fejlődését. Aktívan részt vett a Kecskemét Városi Sportrendelet és Sportkoncepció módosításában.
  Hosszú ideig főszervezője volt a Sportkarácsony jótékonysági eseménynek, amelyen az általános iskolák legszegényebb gyerekeinek műsort, és ajándékcsomagot adtak át a rászorultaknak.
  A 20 év óra részt vesz a szövetség a Rüsselsheim-Kecskemét testvérvárosi sportkapcsolat éves programjainak a lebonyolításában.
  18 évig a Kecskeméti Sportnap főrendezője, melyben játékos sportvetélkedőkre, sportfórumokra, Sportbálra és különféle kitüntetési ünnepségek keretében erkölcsi, anyagi elismerésekre került sor.
  Az Év Sportolója kitüntetési forma alapításával ugyancsak 18 éve jutalmazzák és ünneplik meg9 kategóriában az év kiemelkedő sportolóit.
  Több alkalommal volt a Kecskeméti Nagy Sportágválasztó főrendezője, ahol egyszerre 35-40 sportággal találkozhatnak a város fiataljai. Megismerhetik a sportágak sajátosságait, élsportolókkal játszhatnak, sportolhatnak együtt, miközben fényképezkedhetnek, dedikáltathatnak velük.